Disc GolfFrisbee

Nieuw bij Olivier Entertaining is 'Disc Golf'

Disc Golf lijkt op het traditionele golf, zonder balletje, maar met een frisbee. Het doel bestaat uit een stalen mand met kettingen, de ‘Pole Hole’ (ook wel ‘basket’) genoemd. Valt je frisbee in de basket, dan mag je naar de volgende hole. Degene die het parcours in de minste worpen aflegt, wint.

Disc Golf is voor alle leeftijdscategorieën leuk om te doen. Geniet van de buitenlucht, het gezelschap van je vrienden en familie en de uitdaging van het werpen van de frisbee. Misschien gooi je wel een ‘hole in one’!

Spelregels

Elke hole start je vanaf de beachflag, de ‘Tee’. Vanaf daar werpt iedere speler zijn eerste frisbee richting de basket.  De speler wiens frisbee het verst van de basket is geland, mag het eerste gooien. Gooi om de beurt, blijf bij elkaar en blijf achter de frisbee.

Op de plaats waar je frisbee is geland, moet je met een voet staan bij de volgende worp.

Als alle spelers van je groepje de put hebben gemaakt, dan schrijf je het aantal worpen op het scoreformulier en ga je naar de volgende hole.

Zelf Disc Golf spelen?

Bij de receptie of in het restaurant van Partycentrum de Postwagen kun je een rugtas huren met hierin professionele frisbees, speluitleg, scoreformulieren en routekaart. Het zijn frisbees die ook door wereldkampioenen worden gebruikt. Voor groepen vanaf 20 personen is er de Disc Golf clinic!

Tijdsduur Circa 2 uur
Kosten Kosten € 7,50 per persoon*
  *De Disc Golf baan is gevestigd bij Partyentrum de Postwagen, Tolbert
  *Alleen te spelen op zaterdag, zondag, feestdagen en tijdens schoolvakanties.